In het weekend van 6 en 7 september vond in het Italiaanse Lodi het Europees kampioenschap twintigkamp plaats. Twee Belgen, Serge Desmet en Herman Van de Velde, legden beslag op knappe ereplaatsen.

Meerkampfenomeen Serge De Smedt haalde voor het eerst een Europese titel bij de M40. Met 10551 punten haalde de ATAC-atleet overigens een nieuw persoonlijke beste op de 20 proeven. Dat de tweedaagse bij meer dan 30 graden werd afgewerkt zet alles verder in perspectief.

Herman Van de Velde, aangesloten bij Zottegem Atletiek, haalde in april al zilver op het WK 14-kamp indoor. Met ambitie trok Herman dan ook naar het EK in Milaan. Met een bronzen plak haalde hij uiteindelijk zijn gram.

Bij de vrouwen, hoewel minder bezet, deed België het ook bijzonder sterk. Siel Van Eekert, eveneens aangesloten bij ATAC, werd derde in totaal en haalde het goud bij de beloften binnen.

In de verschillende leeftijdscategorieën haalde ons land nog enkele mooie ereplaatsen. In het landenklassement legde België bovendien beslag op een derde plaats.

Bekijk de uitslagen hier.

1 REACTIE

  1. In Delft heeft Frederick Xhonneux dit weekend het Belgisch record verbeterd op de 20kamp

Reacties zijn gesloten.