Op 8 en 9 september vindt in het Tsjechische Ostrava de IAAF Continental Cup plaats. Gisteren werden de deelnemers voor het Europese team bekendgemaakt. Kevin Borlée is daarbij de enige Belg die uitgenodigd wordt voor dit evenement. Zijn broer Jonathan heeft minder goed nieuws en moet op het laatste moment afzeggen voor de Memorial.

IAAF Continental Cup?

De IAAF Continental Cup is de opvolger van de IAAF World Cup, die in 1977 voor het eerst georganiseerd werd. In 2010 werd de ‘vernieuwde’ wereldbeker voor de verschillende werelddelen voor het eerst georganiseerd in Split, Kroatië. Het evenement vindt om de vier jaar plaats. De continenten kunnen per discipline punten scoren, het werelddeel met de meeste punten is de eindwinnaar. Team Europe won de vorige editie voor respectievelijk Amerika, Afrika en Azië/Oceanië. Dit jaar bestaat het Europese team vooral uit de grote sterren van het voorbije EK in Berlijn, zoals Kevin Borlée.

Vrijdag Memorial, week later Continental Cup voor Kevin Borlée

Jonathan en Kevin Borlée na hun fantastische prestatie in Berlijn. – Foto: Jeroen De Meyer

Kevin Borlée mocht reeds in 2010 deelnemen aan de 4x400m. Acht jaar later staat hij opnieuw aan de start, wat zijn prestatie nog meer in de verf zet. Hij mag volgende week zowel de individuele 400m als de mixed 4x400m voor zijn rekening nemen. Vrijdag staat hij wel nog paraat in Brussel voor de Memorial Van Damme. “Ik wil alles geven voor het Belgische publiek”, liet hij weten op de persconferentie. “Twee weken na het EK voel ik de inspanningen nog, maar het enthousiasme van de supporters zullen me daar tijdens de race bij helpen.”

Afzegging Jonathan Borlée

Jonathan Borlée meldde gisteren op de persconferentie in laatste instantie af voor de 400m op de Memorial Van Damme. De 30-jarige Belgian Tornado ondervindt iets te veel hinder aan zijn hamstring. Daarvoor moest hij ook in 2014 de meeting aan zich voorbij laten gaan. “Ik vermijd liever een zware blessure dan toch te lopen. Het is een moeilijke keuze na een moeilijk seizoen”, besloot hij. Naast Kevin Borlée nemen ook nog de Belgen Dylan Borlée en Jonathan Sacoor deel aan de baanronde.