Bashir Abdi moet geblesseerd verstek laten voor de IAAF Continental Cup in Marrakech, waarvoor hij aanvankelijk was geselecteerd om uit te komen voor het Europese team. Eerder al viel de 10.000m op de Memorial Van Damme weg.

Abdi liep zijn blessure op op het EK in Zürich, waar hij vijfde werd op de 10.000m. Het beliet de Gentenaar niet om sindsdien twee stratenlopen (Dwars door Turnhout en de Calipage Run in Wetteren) op zijn naam te schrijven.

Eerder kondigde coach Peter Robbens aan dat na Marrakech “een periode van relatieve rust” zou volgen. “Die relatieve rust zal worden afgewisseld met een of meerdere wegwedstrijden”, aldus Robbens vorige week. “In het najaar verleggen we de focus dan richting veldlopen en EK cross.”

Verder zijn geen landgenoten geselecteerd voor de IAAF Continental Cup. Op de 5000m voor mannen, waar Bashir op geselecteerd was, lopen nu de Turk Ali Kaya en de Fransman Tahri Bouabdellah.

De volledige Europese selectie vindt u hier.