Michaël Bultheel en Stef Vanhaeren hebben zich op het EK in Zürich geplaatst voor de halve finales van de 400m horden die morgen gelopen worden. Tim Rummens verging het iets minder.

Stef Vanhaeren liep vanuit de ongunstige baan 8 in de sterkbezette eerste reeks naar een vijfde plaats in 49.98, 15 honderdsten boven zijn persoonlijk record. Alleen de eerste 4 atleten plaatsten zich rechtstreeks maar zijn 49.98 bleef staan als snelste verliezende tijd waardoor hij toch naar de halve finales mag.

In de tweede reeks ging TIm Rummens vanuit baan 5 verschroeiend van start en liep lange tijd tweede maar dat moest hij in de laatste 100m bekopen. Rummens viel stil en net voor de laatste horde haalde de Rus Mironov hem in waardoor hij als vijfde eindigde in een ietwat ontgoochelende 50.80, 90 honderdsten boven zijn persoonlijk record van 49.90.

In de vijfde en laatste reeks was het de beurt aan Michaël Bultheel. Bultheel liep gecontroleerd naar een tweede plaats in 50.18, een dikke seconde boven zijn persoonlijk record van 49.10. Morgen lopen Bultheel en Vanhaeren de halve finales om 18u05. (later meer)