Het Dendercriterium is na de jogging van afgelopen vrijdag in Welle nu halverwege. Een ideaal moment om al even terug te blikken op dit nieuwe initiatief van Maspoe.

De bedoeling van het Dendercriterium is de verschillende grotere organisaties in de Denderstreek te koppelen, alsook meer lopers aan te trekken. “Door een puntenklassement en regelmatigheid bij te houden, verhogen we ook de spankracht van de wedstrijden” aldus Kim Barbé. “Na 7 manches kunnen we heel wat mooie statistieken voorleggen. Er zijn ondertussen maar liefst 2148 lopers opgenomen in het klassement, die samen instonden voor 3763 prestaties. Als we de nieuwe wedstrijd in Lebbeke buiten beschouwing laten en alle wedstrijden vergelijken met hun aantal deelnemers van vorig jaar, dan komen we uit op een stijging van 30% of ook wel meer dan 800 lopers extra. We kunnen dus weldegelijk spreken van een succes.”

Deze zomer staan er nog drie loopwedstrijden op het programma. Vrijdag 8 augustus slaat het Dendercriterium zijn tenten op bij de stratenloop van Denderleeuw. Een week later start de eerste Tovenaarsloop in Iddergem. Op zaterdag 23 augustus is er dan de Steenbergjogging in Erpe-Mere. In september komt de meer uitdagende Muurchallenge in Geraardsbergen er nog aan en de Groenloop in Aalst. Afsluiten doet het Dendercriterium op de Vredesloop in Aalst halverwege november.

Het team achter het Dendercriterium
Het team achter het Dendercriterium
Het voorlopig klassement
Het voorlopig klassement

 

persbericht