Nog tot en met 3 augustus hebben de Belgische atleten de kans om zich te kwalificeren voor het EK in Zürich. De delegatie telt op dit moment reeds 27 atleten en 2 ploegen maar naar jaarlijkse gewoonte zijn nog niet alle limietambities vervuld, zo ook nog niet die van Jolien Boumkwo.

Foto: Jasper Jacobs
Foto: Jasper Jacobs

De 20-jarige werpster van RCG mocht afgelopen weekend tweemaal op het hoogste schavotje plaatsnemen. Haar kogel ging 16m05 ver, de hamer maakte een afdruk na 66m92, eveneens een nieuwe nationale bestwaarde. “Over de titels kon ik natuurlijk niet meer dan tevreden zijn, maar ik hoopte op iets verdere afstanden.” Vooral in het hamerslingeren voelde de studente Handelswetenschappen dat er meer inzit. Met haar 66m92 bleef ze slechts 1m08 onder de EK-norm. Ook die van het kogelstoten ligt niet veraf. Met een seizoensbeste van 16m12 is ze daar nog maar 18cm verwijderd van Zürich.”Het zit hem in de details en de juiste timing. Als dat allemaal goed op z’n plaats valt, heb ik een EK-ticket beet.” Het EK wacht natuurlijk niet en zaterdag gaat Jolien in Ninove voor een ultieme limietpoging zowel in het kogelstoten als in het hamerslingeren dat door de organisatie speciaal is toegevoegd aan het programma. “Ik zal er alleszins alles aan doen om mijn deze kans te benutten. Met één minimum zal ik mij al heel gelukkig prijzen.” Vandaag staat nog een meeting in Beveren op haar programma en misschien volgt er later deze weeknog één in het Duitse Dresden.