Op minder dan twee weken voor het eerste startschot van de IFAM Indoor kan de organisatie zich in de handen wrijven. Met Dafne Schippers hebben ze al even een grote vis te pakken, ook andere topatleten uit binnen- en buitenland bevestigden reeds hun komst.

Al ruim op voorhand trokken organisatoren Kim Barbé en Benjamin Adam aan de mouw van Dafne Schippers en haar management. Het moet een van hun stoutste dromen geweest zijn, maar de Nederlandse wereldster hapte twee weken geleden toe. “De IFAM paste helaas niet in de planning van onze eigen Nafi Thiam, maar met Dafne Schippers op de deelnemerslijst mogen we ook fier zijn”, aldus organisator Kim Barbé. “Voorts hebben we met 800m-lopers Amel Tuka en Thijmen Kupers atleten aan de start die voor vuurwerk kunnen zorgen, maar ook enkele Chinese polsstokspringsters behoren tot de wereldtop. Langs Belgische zijde mogen we uitkijken naar onder meer Eline Berings, Dylan Borlée en Robin Vanderbemden.” Ook Bram Ghuys en Pieter-Jan Hannes bevestigden reeds hun aanwezigheid, net als tal van Nederlandse kleppers waaronder 400m-specialisten Liemarvin Bonevacia en Laura De Witte.

Momenteel onderhandelt de organisatie nog met enkele buitenlandse en binnenlandse toppers, nog tot 1 februari kunnen atleten zich inschrijven via deze link. “We mogen van geluk spreken dat de kalender dit jaar wat meer orde heeft gekregen”, gaat Kim Barbé verder. “In tegenstelling tot vorig jaar worden dit seizoen de verschillende nationale indoorkampioenschappen in hetzelfde weekend georganiseerd waardoor heel wat buitenlandse atleten ditmaal wel naar Gent kunnen afreizen. De interesse is dus groot, hopelijk mogen we weer veel atletiekliefhebbers in de Topsporthal verwachten op zaterdag 10 februari.”

Meer informatie over de IFAM Indoor en hoe u tickets kan bestellen vindt u via deze website.