Veerle Dejaeghere zal deze zomer niet jagen op het EK-minimum op de 3000m steeple. “Het gaat te snel, de piste is niet voor mij”, zo liet de atlete van Roeselare, die deelname aan de CrossCup van volgend jaar nog niet uitsluit, weten.

Veerle Dejaeghere - Foto: Jasper Jacobs
Veerle Dejaeghere – Foto: Jasper Jacobs

In de A-reeks van de 1500m op de EAP-meeting in Nijvel fungeerde Dejaeghere gisteren als haas. De inmiddels 40-jarige leerkracht liet aan La Dernière Heure verstaan dat ze zich deze zomer niet zal toeleggen op de piste en dus eventuele limietpogingen aan zich laat voorbijgaan. “Door mijn werk als leerkracht en mijn verkiezingscampagne voor Groen heb ik de laatste tijd weinig tijd gevonden om te trainen.” Nog voor het zomerseizoen begon sprak Dejaeghere over een eventueel EK op de 3000m steeple. Met 9’28″47 staat haar Belgisch record op deze afstand nog altijd op de tabellen en het minimum van 9’50″00 leek zeker mogelijk indien ze genoeg trainingsarbeid kon leveren. Maar de tijd en de goesting ontbrak om heel wat uren alleen af te werken op de piste. “Ik zal doorgaan met lopen op de weg, waar het doel anders is en de tijd minder van belang. Het is nu vooral belangrijk dat ik blijf doorgaan met trainen.”

UPDATE: het video-interview met Veerle Dejaeghere vindt u hieronder.