Tarik Moukrime kwam vrijdag in actie in het Franse Carquefou (Grenoble). De RFCL-atleet, die op de IFAM al tot de B-limiet voor het EK kwam met 3’40″07, dook vrijdag weerom onder het minimum.

Hij stelde zijn persoonlijke besttijd bij tot 3’38″52. Hiermee kwam hij 22 honderdsten tekort voor de A-limiet voor Zürich, maar schuift hij wel op naar een tweede plaats op de Belgische jaarranking. De 1500m is echter een populaire afstand in België en er zijn nog een aantal atleten die azen op de limiet voor Zürich. Er worden normaliter maximaal drie atleten per discipline richting het Europese kampioenschap afgevaardigd. Indien er meer atleten aan de selectienormen voldoen, krijgen de 3 atleten met de beste prestatie een ticket. Op dit moment zijn dat Pieter-Jan Hannes (3’37″15), Tarik Moukrime (3’38″52) Isaac Kimeli (3’40″33). Jeroen D’hoedt liep al 3’38″61, maar voldeed daarmee nog niet aan de EK-limiet (hij komt in tegenstelling tot bijvoorbeeld Kimeli niet in aanmerking voor de U24-limiet).