Imana Truyers kende tot nog toe een behoorlijk goede voorbereiding. De AVT-atlete, die haar winter in het water zag vallen door een kuitblessure, kende eveneens een lichte blessure op haar stage, maar deze is nu al van de baan. Eind juni vertrekt ze op hoogtestage naar Font-Romeu om daarna een sterke 5000m uit haar benen te schudden. Dat is dan meteen ook haar doel dit seizoen. Lees hieronder een interview met de ‘zwarte parel’.

1) Hoe staat het met de voorbereiding? Hoe verliep je stage? Hopelijk nog geen last gehad van blessures?

“Voor de eerste voorbereiding van het zomerseizoen ben ik met de VAL naar Albufeira getrokken. Toch wel een mooie locatie om te starten met de voorbereidingen richting de zomer. Even kreeg ik na 4 jaar terug last van mijn knie. Het was precies wel wat nostalgie omdat ik daar 4 jaar geleden ook mijn voorste kruisband heb afgescheurd. We bleven er rustig bij en heb enkele training op de fiets afgewerkt en vele versterkende oefeningen in de powerzaal gedaan. Later kon ik weer terug pijnvrij trainen.”

Foto: Tomas Sisk
Foto: Tomas Sisk

2) Wanneer treed jij voor het eerst aan dit seizoen? Heb je een bepaalde meeting waar je naar piekt?

“Het doel is nu om rustig verder op te bouwen en ik kijk vooral uit naar mijn eerste hoogtestage in Font-Romeu eind juni. Daarvoor loop ik vooral 1500m’s en 3000m’s. Mijn doel deze zomer is om mijn PR’s op deze afstanden weer scherper te stellen en het grootste doel deze zomer is om na terugkomst van de hoogtestage een zeer goede 5000m te lopen.”

3) Wanneer ben jij tevreden over je outdoorseizoen? Bepaalde tijden voor ogen die je absoluut wil klokken?

“De EK-limiet voor Belfoten voor 2015 benaderen zou heel mooi zijn.”

4) Is er een bepaalde Belgische atleet waar je naar uitkijkt dit zomerseizoen?

“Verder kijk ik uit naar de prestaties van alle Belgen die zich plaatsten voor het EK in Zurich.”

zomerkriebels14

Klaar voor het zomerseizoen? Atletieknieuws alvast wel!

Maar zijn ook onze Belgische atleten klaar voor een EK-jaar? Volg het via onze “ZOMERKRIEBELS”