Adrien Deghelt heeft bekendgemaakt dat hij terug bij Jonathan Nsenga gaat trainen. Na de ophefmakende overstap van Nsenga naar Jacques Borlée, in december 2012, keert hij terug naar zijn vroegere trainer.

Adrien Deghelt - Foto: Tomas Sisk
Adrien Deghelt – Foto: Tomas Sisk

Adrien Deghelt verliet eind 2012 Jonathan Nsenga, de hordentrainer van de LBFA. Jacques Borlée werd zijn nieuwe trainer en daar kwamen veel reacties op. De Belgische Franstalige atletiekliga klonk toen zo: “Jacques Borlée is niet aan zijn proefstuk toe. Hij probeert ons te destabiliseren.” De LBFA zei overigens ook nog dat vader Borlée niet de nodige kennis zou hebben over het hordelopen.

Nu, 15 maanden verder, heeft Adrien Deghelt aangekondigd dat hij terugkeert naar Nsenga. De 28-jarige hordeloper uit Namen behaalde onder Nsenga zijn grootste successen met brons op het EK indoor in 2011 en een plaats in de halve finale op de OS in Londen. Zijn overstap is trouwens ook noodzakelijk, want indien hij bij Jacques gebleven was, zou de steun die hij krijgt van de LBFA, abrupt wegvallen. Dit omdat Jacques Borlée en de LBFA al geruime tijd ruziën over de financiële steun die de atleten krijgen en op dit moment loopt er zelfs een rechtszaak tussen beide partijen.