Op het Belgisch kampioenschap voor studenten in Jambes heeft Michael Obasuyi een onuitwisbare indruk nagelaten. En dat nota bene bij zijn seizoensopener. De 24-jarige hordeloper vloog naar een toptijd van 13″35, amper drie honderdsten langzamer dan zijn PR. Hoewel het ruim onder de EK-limiet is, mag Obasuyi zijn koffers voorlopig nog niet maken. Daarvoor blies de wind iets te hard in de rug van de atleet. Mogen wel hun koffers pakken: Ides Verhulst en Lola Lepère. Zij plaatsten zich voor het WK junioren in Lima. Andreas De Lathauwer verbeterde opnieuw zijn Belgisch beloftenrecord.

Het Belgisch kampioenschap voor studenten is een terugkerende afspraak op de Dag van de Arbeid. Door de vroege datum op de kalender is het echter vaak zoeken naar blikvangers. Michael Obasuyi, die met bakken vertrouwen en een Belgisch record uit het indoorseizoen is gekomen, had wel al zin in om de spikes uit de kast te halen. De hordeloper zorgde vervolgens voor dé prestatie van de dag door bij zijn seizoensopener een chrono van 13″35 neer te zetten op de 110m horden.

Obasuyi was drie jaar geleden al eens goed voor een besttijd van 13″32. Nadien slaagde hij er niet meer in om onder de 13″40 duiken. Vandaag moest deze barrière er wel opnieuw aan geloven, maar door de rugwind van +2.3m/s zal de tijd van de Belgische indoorrecordhouder niet gehomologeerd worden. Op de EK-limiet van 13″46 zal Obasuyi dus nog verder moeten jagen, al lijkt het een kwestie van tijd alvorens die er opnieuw aan zal geloven. Het bijna 26 jaar oude Belgische record van Jonathan N’Senga houden we de komende maanden voor de zekerheid ook maar bij de hand. Dat staat op 13″25. Voor Parijs is 13″27 nodig.

Foto: Jolien De Bock

Nina Hespel trok eveneens naar Jambes voor een eerste wapenfeit op haar geliefkoosde 400m horden. Met 58″57 blijft ze nog een eindje verwijderd van haar allerbeste vorm. In het polsstokspringen kon Lola Lepère wel aanknopen bij haar beste niveau. Ze evenaarde haar persoonlijk record van 4m10, exact de hoogte die gevraagd wordt voor het WK voor junioren in Lima. Sena Tay zette met haar discus haar zesde beste competitie ooit neer. Ze won met 47m72. Tenslotte sprong er nog een snelle 10″46 van Adrien Devriendt op de 100m in het oog. Hij werd echter gesteund door een forse rugwind.

Werpers blinken uit op Stessens 1 mei-meeting Herentals

In Herentals trokken de krachtpatsers alle aandacht naar zich toe. Andreas De Lathauwer had een dikke week eerder het Belgisch outdoorrecord bij de beloften op zijn naam gezet door 18m08 te gooien en deed nu tot drie keer toe beter. Bij zijn tweede poging landde de kogel al 1cm verder. Kwinten Cools was in ronde drie goed voor een evenaring van dat BR en werd zo even mederecordhouder, maar kon slechts een paar minuten van die eer genieten. De Lathauwer verlegde twee minuten later bij zijn derde beurt het Belgisch record alweer naar 18m34. Om zijn mooie reeks af te sluiten, liet de Vlierzele Sportief-atleet in de laatste ronde nog 18m26 optekenen. Bij de speerwerpers kon Cedric Sorgeloos met 70m29 net zijn jonge concurrent Ides Verhulst aftroeven. Die tweede wordt voor zijn eerste 70 meterworp, 70m10 om precies te zijn, beloond met een uitnodiging voor het WK junioren in Lima eind augustus.

Foto: Floryian Simar

De 3.000m werd het toneel van heel wat persoonlijke records. Nicolaï Saké fungeerde als haas voor Noah Konteh (8’03″47), Jonathan Goudeseune (8’07″39), Robbe Camphens (8’10″66) en Yorick Van de Kerkhove (8’13″08) en werd ook zelf beloond met een nieuwe besttijd (8’05″82). Mathis Lievens eindigde middenin dat pak met 8’12″75. Eerstejaarsjunior Sem Serrano klokte 8’14″06.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in