Thomas Carmoy heeft op minder dan een week voor de start van het WK in Boedapest een stevige dreun te verwerken gekregen. De hoogspringer is namelijk aan de deur gezet door zijn trainer Marc Muryn, dat meldde Le Soir. De reden van de breuk is het onprofessionele gedrag van de atleet.

Op kampioenschappen staat Thomas Carmoy er quasi altijd. Na zijn laatste kampioenschap, het EK indoor in Istanboel, keerde Carmoy nog met het brons naar huis. De hoogspringer mag ook op het WK in Boedapest van volgende week mikken op een finaleplaats, al zal hij dat deze keer zonder trainer moeten klaarspelen. Na een samenwerking van meer dan tien jaar heeft Marc Muryn zijn pupil aan de deur gezet.

Volgens Le Soir hekelde Muryn het onprofessionele gedrag van Carmoy. Tijdens zijn trainingsstage in Bordeaux zou de atleet zich als een ’toerist’ gedragen hebben. Topsportcoördinator Jonathan Nsenga probeerde het brandje tussen de twee nog te blussen, maar ving bot. Muryn is niet van plan om op zijn stappen terug te komen en wil ook niet op het WK nog een rol als coach vervullen. Binnen de Belgische delegatie heeft Fernando Oliva de vakkennis om een hoogspringer tijdens zijn wedstrijd te begeleiden, maar de kwalificaties van het hoogspringen op zondag overlappen met de zevenkamp waar Oliva’s pupil Noor Vidts aan de bak komt.