Thomas Van Der Plaetsen haalde op het WK in Sopot een  bijzonder knappe bronzen medaille binnen. Sporza haalde de meerkamper voor hun camera’s, kort na zijn afsluitende proef.

“Fantastisch”, klonk de jongeman tevreden na afloop van zijn race. Het was vooral onze Noorderbuur Eelco Sintnicolaas die Van Der Plaetsen nog kon bedreigen voor het brons. In de afsluitende 1000m kon Van Der Plaetsen de schade beperken en verzekerde hij zo zijn WK-medaille. “Eelco liep sterk en hij ging zelfs even naar de kop. In de voorlaatste ronde wist ik echter wel dat het me zou lukken.”

“Dit stond echt aangekruist op mijn agenda, al van bij het begin van het seizoen”, verhaalt de Deinzenaar verder. “Ik had laatst gezegd dat ik voor een medaille wilde gaan en dat deed ik ook. Dat is misschien on-Belgisch, maar zo bewijs ik toch dat ik het waard ben.”

Van Der Plaetsen haalde afgelopen zomer al een gouden medaille op het WK voor studenten in Kazan. “Mijn Universiade-titel was belangrijk omdat ik maar pas uit blessure kwam, maar hier haal ik mijn eerste seniorenmedaille. Daarmee bewijs ik dat ik de aansluiting maak met de wereldtop. Als er ook een feestje inzit wist Van Der Plaetsen nog niet. “Ik ga vooral snel in mijn bed kruipen”, lachte hij zijn tanden bloot. “Ik ben echt kapot.”

Bekijk het volledige interview hier. Lees het wedstrijdverslag hier na.