Dario De Borger werkte vandaag zijn laatste indoorwedstrijd van het seizoen af. De hordeloper sloot af met 8″02 in de finale van de 60m horden op het NK indoor na 7″98 neergezet te hebben in de reeksen. “Mijn indoorseizoen ging niet zoals verwacht”, plaatste Dario De Borger op Twitter.

Dario De Borger - Foto: Tomas Sisk
Dario De Borger – Foto: Tomas Sisk

De atleet van Atletiek Vlaanderen stelde zijn persoonlijk record op de 60m horden deze winter niet scherper. Met zijn seizoensbeste van 7″81 bleef hij er 7 honderdste boven. Vandaag waagde De Borger zich nog aan een laatste limietpoging voor Sopot, maar aan de limiet van 7″67 kwam hij niet. “Mijn indoorseizoen ging niet zoals verwacht”, plaatste de 21-jarige hordeloper op Twitter. Bij de pakken blijven zitten doet De Borger allerminst want het WK in Sopot was geen hoofddoel, wel een droom. Die is nu niet uitgekomen, maar het EK in Zürich is van een groter belang voor hem. De U24-limiet voor dat kampioenschap staat op 13″77, de gewone limiet op 13’66. Een haalbare kaart voor Dario De Borger zo lijkt, want vorige zomer liet hij met 13″59 al een snellere tijd noteren.