Thomas De Bock kondigde afgelopen week een trainerswissel aan. Hij verlaat per direct Dany Van De Putte en komt aansluiten bij de trainingsgroep van Tim Moriau.

Thomas De Bock hier op weg naar de Oost-Vlaamse titel veldlopen begin februari. - Foto: Jörgen Lammens
Thomas De Bock? hier op weg naar de Oost-Vlaamse titel veldlopen begin februari. – Foto: Jörgen Lammens

“Dit was een zeer moeilijke beslissing”, zo vertelt Thomas De Bock. “Dany is 9 jaar lang mijn trainer geweest en aan hem heb ik mijn eerste successen te danken. Ik wil daarom heel graag Dany en heel het Yellow Armada-team bedanken!” De Bock werd meermaals Belgisch kampioen veldlopen in de jeugdcategorieën en was toe aan een nieuw avontuur. Daarom zocht hij trainer Tim Moriau op die vooral bekend is bij het atletiekpubliek als coach van Isaac Kimeli en Simon Debognies. Verder heeft Moriau ook nog een heel pak OEH-atleten onder zijn hoede en ook VAC-atleet Bert Pluym traint onder hem. “Tim heeft al veel bereikt met zijn atleten”, zo verklaart De Bock zijn keuze. “Ik geloof in zijn meer wetenschappelijke methode en zijn manier van werken.” Tim Moriau is tevreden met de komst van De Bock. “Hij is zeker en vast een meerwaarde voor de groep”, aldus Moriau. “Mijn doel is niet om met 1 atleet te scoren, ik wil op termijn het Belgische looplandschap domineren en met Thomas erbij staan we er alvast sterker voor dan voordien.”