Vijf dagen nadat Renaud Lavillenie zijn Frans nationaal record scherper stelde met 6m04 deed hij er vandaag nog 4 cm bij met 6m08. Hiermee sprong de Fransman naar een tweede plaats aller tijden en een dik nationaal record.

Foto: Charente Libre
Foto: Charente Libre

Zijn eigen nationale record verbeterde hij al enkele dagen geleden, maar vandaag in het Poolse Bydgoszcz deed Lavillenie er nog een schepje bovenop. Nadat hij vlot over 6m00 ging, verplaatste de lat zich naar 6m08. Meteen bij de eerste poging klaarde de 27-jarige polsstokspringer deze hoogte, reden genoeg dus om de lat nogmaals 8 cm hoger te brengen naar wereldrecordhoogte. Indoor is dat 6m15 en het natuurlijk op naam van de Oekraïense atletieklegende Sergej Bubka. Net als vorige week lukte het niet, maar bij twee pogingen oogde het wel goed en haalbaar voor de toekomst. Eens zien wat de volgende weken en maanden brengen… Misschien een nieuw wereldrecord?

Bekijk hieronder een video van zijn geslaagde sprong op 6m08.