Seppe Thys moet een chirurgische ingreep aan de knie ondergaan. De 400m-atleet kwetste zich aan de meniscus.

Het was Seppe Thys zelf die het nieuws bekendmaakte op zijn Twitteraccount. Uiteindelijk bleken zowel de mediale als laterale meniscus geraakt. Een operatie bleek onvermijdelijk.

Thys sloot 2013 nochtans met goede hoop af. De atleet van ACME was afgelopen zomer nog tweede geworden met de Europese beloftenploeg op de 4x400m en wilde die goede lijn ook dit jaar doortrekken. De poulain van Philip Gilson klonk op onze website nog bijzonder ambitieus over de komende periode. “De voorbereiding loopt prima. Mijn coach en ik werken hard verder om hogerop te geraken en het beste uit het komende seizoen te halen.” Ook naar deze zomer had de Meetjeslander grote plannen. “Ik ga dit seizoen focussen op de nationale kampioenschappen. Ik droom ook van een EK-ticket naar Zürich met de aflossingsploeg, maar dat zal natuurlijk afhangen van mijn geleverde prestaties.”