Kim Ruell richt zijn pijlen dit seizoen op het EK outdoor in Zürich. De RESC-atleet beschikt sinds kort over een LBFA-statuut en kan zich onder meer daardoor een hoogtestage naar Flagstaff veroorloven om zich optimaal voor te bereiden op de meeting in Stanford waar hij zich hoopt te plaatsen voor het EK.

- Foto - Jasper Jacobs

Kim Ruell is inmiddels al even hersteld van zijn knieblessure die hem weghield van de EK-selectiecross in Roeselare, maar ook van de CrossCup-manche in Brussel. De 26-jarige atleet uit Boutersem kreeg onlangs te horen dat hij een LBFA-statuut krijgt omdat hij met zijn  3’37″62 (van op de KBC-nacht) in de uitgezuiverde top 50 van de wereld staat op de 1500m. In het voorjaar kan Kim hierdoor naar het Amerikaanse Flagstaff trekken om zich voor te bereiden op de outdoormeeting in Stanford. Op deze wedstrijd zal ook Koen Naert zich aan een limietpoging wagen. Dit echter wel niet wel op dezelfde afstand als Kim, want Koen verkiest de 10.000, en Kim de 5.000m. Maar vooraleer het begin mei is komt Ruell nog een aantal maal in actie, te beginnen met de 5de manche van de CrossCup eind januari in Hannuit waar hij de korte cross gaat afwerken. Daarna staan ook nog lange veldloop in Dour op het programma en ook nog de lange cross op het BK te Wachtebeke.