Lopen met verminderde zwaartekracht. Dat is waar de technologie van de AlterG-loopbanden voor staat. Stijn Lintermans, physical trainer en mede-bezieler van het Team For Future, heeft momenteel een dergelijk technologisch hoogstandje in zijn bezit. Wij gingen een kijkje nemen in zijn praktijk in Ternat.

Astrid Verhoeven (LEBB), die zich selecteerde voor het laatste EK cross, en Ward Van Der Kelen (OEH) zijn alvast verslingerd aan het apparaat. Trainer Bart Blommaert ziet er eveneens de gunstige effecten van in en spoort zijn atleten aan verschillende trainingen op de AlterG af te werken. “Als je gedaan hebt, voel je echt hoe je terug naar beneden wordt getrokken”, duidt Astrid haar ervaringen. “Ik heb een veel vlotter gevoel en kan toch stevig trainen”, klinkt Ward anderzijds. “Ook mijn hartslagen zijn een pak lager.”

Meer trainen aan een lagere belasting is zowel voor topatleten als revaliderende atleten bijzonder interessant. Ook internationale sterren als Galen Rupp en Mo Farah gebruiken een dergelijk toestel regelmatig en zelfs de spelers van voetbalclub Anderlecht mogen binnenkort proeven van de AlterG-loopband.

Een korte reportage hierboven.

Meer info ook via http://www.incorpore-tech.com/

8 REACTIES

Reacties zijn gesloten.