Foto: Jasper Jacobs
Foto: Jasper Jacobs

Damien Broothaerts twijfelde na vorig seizoen of hij de horden niet vaarwel zou zeggen en zou focussen op de 100m en 200m. Maar in de tussentijd heeft hij kunnen nadenken en overleggen met trainer Jacques Borlée en heeft hij beslist om alles nog eens op de 110m horden te zetten met als hoofddoel het EK in Zürich.

Het lukte vorig seizoen niet voor Damien Broothaerts. Blessures gooiden onder meer roet in het eten van de man uit Ukkel en een afscheid van de horden was niet onbestaande. Maar nee dat afscheid komt er niet, want de poulain van Jacques Borlée gaat verder blijven werken aan zijn snelheid en hordetechniek om te schitteren op het EK in Zürich. “Het indoorseizoen staat in teken van wat er op de outdoorpiste moet gebeuren”, zo benadrukt de atleet van RESC. “Alles verloopt op dit moment volgens planning, maar het belangrijkste is het EK in Zürich.” De limiet voor dit internationale kampioenschap staat op 13″67 en met een beste van 13″62 lijkt dat volgens hem haalbaar.

Op dat EK wil hij graag tonen dat hij een profcontract waard is. Sinds april 2011 is Broothaerts immers geen profatleet meer en werkt hij in een militair hospitaal en ook als personal coach. “Maar dit is echt heel zwaar, en hier moet iets aan veranderen.” “Mijn clubs (RESC in België, EASQY in Frankrijk) helpen mij heel erg hard, net als mijn sponsors, maar ik wil bewijzen dat ik er terug sta en dat ze met mij zullen moeten rekening houden op een internationaal kampioenschap.”