Het was vorig seizoen niet het seizoen van Eline Berings. De hordeloopster uit Berchem kon door blessures niet naar waarde presteren op de outdoorpiste en  indoor vlotte het niet in de finale van de 60m horden op het EK waardoor ze als zesde finishte.

Foto: Jasper Jacobs
Foto: Jasper Jacobs

In het begin van het indoorseizoen liep alles nog naar wens voor Eline Berings. Op de IFAM indoor kwam ze zelf dicht bij haar eigen nationale record op de 60m horden, maar op het EK indoor lukte het niet. Ze zat niet in de race en dat deed ook haar eindtijd van 8″08 vermoeden. Met haar uiteindelijke zesde stek was ze absoluut niet tevreden, maar de outdoorpiste zou het mindere indoorverhaal kunnen doen vergeten. Maar al behoorlijk vroeg op het seizoen in Praag liep het voor geen meter. Met 13″85 deed ze bijna een seconde trager dan haar record van 12″94 en bovendien kreeg ze tijdens de wedstrijd last van haar knie en hamstring. Ze bleef gedurende enige tijd sukkelen met blessures en wist daardoor maar niet in vorm te geraken. De WK-limiet bleef nagenoeg buiten haar bereik.

Maar tot nu toe gaat het al beter dan vorig jaar deze tijd, toen ze ook al in een goede vorm verkeerde. “De voorbereiding gaat vlot en ik ben heel tevreden met mijn huidig niveau,” aldus de atlete van OLSE. “Vorig jaar was ik al super sterk, maar nu heb ik weer serieus vooruitgang geboekt,” benadrukt ze. Vooraleer ze haar spikes aanbindt voor een wedstrijd, gaat ze eerst nog drie weken op stage naar het Zuid-Afrikaanse Stellenbosch om haar helemaal klaar te stomen. 26 januari vat ze dan haar seizoen aan met het Vlaamse kampioenschap. Hoofddoelen dit seizoen zijn persoonlijke records lopen en met respectievelijke limieten van 8″07 en 13″13 op de 60 en 100 meter horden zijn de internationale kampioenschappen meer dan ooit een absolute must.