De 36ste editie van de veldloop in Soest was onze Belgen gunstig gezind vandaag. Koen Naert liep in een sterk bezette mannenrace naar de derde plaats. Imana Truyers deed het zowaar nog beter bij de dames met een tweede plaats. Op de korte cross speelden onze landgenoten eveneens een prominente rol.

Op de lange cross bij de mannen was het de Nederlandse revelatie op de 1500 meter van afgelopen zomer, Richard Douma, die stevig uitpakte in de aanvangsronde. Hij forceerde een kleine bonus, maar moest al snel enkele atleten voor zich laten. Voorin twee landgenoten, Soufiane Bouchikhi en Koen Naert met als metgezellen de Deen Hakin en de Zweed Nilsson. Dit kwartet werd een duo toen onze landgenoten het moeilijk kregen. In de laatste ronde ging Naert op en over Bouchikhi. Die laatste kon niet aanpikken en liep de race niet uit. Het was de Deen die het in een Scandinavisch duel haalde van de Zweed. Koen Naert mocht als knappe derde mee het podium op!

Bij de vrouwen stond er geen maat op Maureen Koster. De Nederlandse nam meteen de touwtjes in handen en zou de leiding nooit afstaan. Een achtervolgend groepje vormde zich met onder anderen Veerle Dejaeghere, Imana Truyers en Andrea Deelstra. In een spannende laatste ronde toonde Truyers haar snelle benen. Hierdoor finishte ze op een sterke tweede plaats. Veerle Dejaeghere, die al even niet meer in het veld actief was geweest, snelde naar de vijfde stek.

België ook op de korte cross stevig vertegenwoordigd

Ali Hamdi – Foto: Jasper Jacobs

Op de korte cross bij de vrouwen maakte Renée Eykens een sterke beurt. Over 3200 meter moest ze enkel de acht jaar oudere Nederlandse Manon Kruiver voor zich dulden. Bij de heren tekende Ali Hamdi voor de dichtste ereplaats. Enkel de Nederlander Wouter Ploeger was hem te snel af, Wesley De Kerpel maakte als derde het podium compleet. Bij de junioren was er andermaal niets tegen Tim Van de Velde te beginnen en zo viel er in Soest na drie maal een tweede plaats ook een Belgische overwinning te vieren.

De volledige uitslagen van de Rabobank Sylvestercross in Soest vindt u hier.