Er vond afgelopen weekend maar één cross plaats in Vlaanderen en dat leidde tot een sterk verzameld deelnemersveld. AVZK had de eer om in Booischot enkele topatleten te ontvangen op hun veldloop die aan de 57ste editie toe was.

Ali Hamdi - Foto: Jasper Jacobs
Ali Hamdi – Foto: Jasper Jacobs

Het publiek kreeg bij de vrouwen een duel te zien tussen Sigrid Vanden Bempt en Sofie Van Accom. Die laatste had al vier maal op rij gewonnen en was naar Booischot gekomen om daar nog een zege bij te doen. Dat kon de 24-jarige atlete van AC Herentals uiteindelijk niet, want ze moest de duimen leggen tegen de 8 jaar oudere Vanden Bempt. Katrijn Vande Riviere vervolledigde het podium bij de senioren dames.

Bij de heren was het uitkijken naar Ali Hamdi die zijn laatste lange cross van het seizoen afwerkte. De man van AC Grimbergen vond in Booischot een parcours op zijn maat doordat de omloop quasi vlak was. Hamdi kreeg in de race wat maagklachten en wachtte geduldig de sprint af. Daarin klopte hij duatleet Sam Valgaeren. De man die de race hard maakte, Lukas Van Assche, eindigde op een 3de plaats.

Alle uitslagen van de veldloop van AVZK zijn hier te bekijken.