Foto: Tomas Sisk
Jacques Borlée – Foto: Tomas Sisk
Jacques Borlée deed opvallende uitspraken na de Memorial Van Damme van gisteren. De vader van 400m-lopers Jonathan, Kevin en Dylan is niet te spreken over de Waalse atletiekfederatie LBFA. “Ik was voor deze race al ongerust, want ze zijn ontzettend moe!”, zei Jacques aan de Standaard. “Maar we hebben echt een dramatisch seizoen achter de rug, en we zijn het beu!”

Zoals al bekend kregen de Belgen voor het afgelopen wereldkampioenschap in Moskou de ‘camping’ Cosmos toegewezen, een bouwvallig hotel op zo’n anderhalf uur van het stadion. “Wat op het WK in Moskou allemaal gebeurd is, durf ik nauwelijk vertellen”, aldus Jacques. “Vanmorgen heb ik nog gebeld met de Waalse minister André Antoine om hevig aan de alarmbel te trekken. De atletiekfederatie is een stelletje amateurs, want ze hebben geen idee waarover topsport eigenlijk gaat!”, zo zei Jacques aan de Standaard. Ook kloeg de vader van de Borlée’s over de subsidieverdeling en het welzijn van zijn eigen zoons.

Jacques Borlée kwam al eerder in aanvaring met de Waalse atletiekfederatie. Zo was de topman van de LBFA eind vorig jaar boos omwille van de overstap van Adrien Deghelt naar Jacques. “Jacques Borlée probeerde al eerder om atleten bij ons los te weken. Zo probeert hij ons te destabiliseren!”, zo klonk het toen.

Bekijk een deel van de reactie van Jacques, en ook de reactie van Jonathan hieronder. Lees hier de volledige reactie van Jacques bij onze collega’s van de Standaard.