Stef Vanhaeren - Foto: Jasper Jacobs
Stef Vanhaeren – Foto: Jasper Jacobs

Stef Vanhaeren mocht gisteren aantreden in een zeer sterk deelnemersveld op de 400m horden op de Memorial Van Damme. De atleet uit Kapellen kreeg met de Diamond League meeting voor eigen publiek natuurlijk de ideale kans om een toptijd op het scorebord te laten verschijnen, maar op de twee horde ging het al wat mis. Die raakte hij behoorlijk hard, maar toch kon hij zich nog goed herpakken. Een evenaring van zijn seizoensbeste van 50″63 was zijn deel. ““Ik ben helemaal niet tevreden. Dit is een gemiste kans”, reageerde Stef op de site van Atletiek Vlaanderen.  “Toen ik de tweede horde raakte, was ik de kluts kwijt en raakte ik uit mijn ritme. Ik probeerde terug te komen,maar in zo’n wereldklasseveld betaal je dat cash.”

De winst ging uiteindelijk naar de wereldkampioen Jehue Gordon in 48″32. Javier Culson, die enkele tienden later finishte als 3de, won de Diamond League.