Meer info over de 'Décastar' in Talence vindt u hier.

Meer info over de ‘Décastar’ in Talence vindt u hier.

De Olympische en vice-wereldkampioen polsstokspringen, Renaud Lavillenie, gaat zich wagen aan een tienkamp. Het worden niet zomaar 10 proeven voor de Fransman, maar een heus meerkampevenement. Hij neemt immers in zijn thuisland deel aan de prestigieuze ‘Décastar’ in Talence. De wedstrijd die mede georganiseerd wordt door de IAAF, geldt als laatste grote meerkampwedstrijd van het seizoen. Zo won vorig jaar Hans Van Alphen bij de mannen en Lyudmyla Yosypenko bij de vrouwen. “Dit speelt al een tijdje door mijn hoofd,” zo zegt de polsstokspringer aan L’Equipe. “Ik wil me vooral amuseren, maar doch ga ik mij goed voorbereiden op de tweedaagse.” Met de tienkamp, die 14 en 15 september doorgaat, wil hij vooral even zij gedachten verzetten na zijn toch wel mindere WK waar hij (maar) zilver haalde. Het meest schrik van alle 10 proeven heeft hij voor het discuswerpen, maar ook de 400m wordt op de tanden bijten. Renaud kan het niet laten om toch een klein doel te verbinden aan de tienkamp. Zo wil hij het wereldrecord van het polsstokspringen bij de mannen in een tienkamp, dat staat op 5m76, van de tabellen vegen. Met een persoonlijk beste van 6m02, lijkt dat wel mogelijk. Al mag natuurlijk wel niet vergeten worden dat hij bij aanvang van het polsstokspringen al 7 nummers in de benen heeft.