Hans Van Alphen - Foto: Jasper Jacobs
Hans Van Alphen – Foto: Jasper Jacobs

Op het WK in Moskou dat zaterdag op gang wordt geschoten zullen een aantal Belgen toch wel gemist worden. Sommige moesten verstek geven door blessures, anderen namen volledig afscheid van de topsport. Voor Hans Van Alphen geldt het eerste. 2012 was voor hem een jaar waar bijna alles lukte, maar in 2013 was het juist andersom, héél veel mislukte. Of ja, mislukken was het niet echt, hij had eerder het geluk niet aan zijn kant. Daardoor is hij nu nog aan het herstellen van een kraakbeenletsel en een scheur in de gewrichtsbanden van de rechtervoet.

Hans schreef op zijn website een voorbeschouwing voor ‘zijn nummer’, de tienkamp. Een stukje daarvan is hieronder te lezen.

“Ook dit jaar denk ik dat de nummer 1 en 2 van de olympische spelen de grote favorieten zijn. 
Ashton Eaton (USA) lijkt me onklopbaar. De grote vraag bij Eaton lijkt: gaat hij het wereldrecord verbreken of niet? 
Trey Hardee (USA) lijkt me ook de grootste kanshebber van de 2e plaats. 
Voor de 3e plaats ligt het m.i. meer open. Na de geweldige progressie  van Damian Warner (CAN), 5e tijdens de OS 2012 en met winst in Götzis dit jaar, dicht ik hem de meeste kansen toe voor die 3e plaats. “

Lees zeker hier verder.