Foto: Atletieknieuws
Foto: Atletieknieuws

Rolstoelatlete Marieke Vervoort zal nog even moeten bekomen van haar valpartij op het laatste WK voor mindervaliden. Ze maakte toen een kwak na botsing met haar Canadese concurrente en moest de strijd staken. Intussen werd ze, in het Leuvense Universitaire Ziekenhuis, met succes geopereerd aan de schouder, maar de revalidatie zou langer duren dan verwacht.

“Het zal 9 tot 12 maanden duren voor ik volledig hersteld ben”, klinkt Vervoort. “De biceps was helemaal afgescheurd en alles wat daarrond zat, was geraakt.”

Vervoort zou normaal ook in actie komen op de Memorial Van Damme, alwaar de organisatie poogde om de volledige Paralympische finale er te krijgen. Door die deelname moet de LYRA-atlete alvast een streep trekken. “Ik keek er zo naar uit. Dit moest mijn wedstrijd worden. Ik hoop dat ik nog een tweede kans krijg wanneer ik weer fit ben”, liet Vervoort weten aan Sporza. “Mijn missie is nu om in topvorm de Paralympische Spelen van 2016 in Rio te halen.”