IMG_6872Sara Aerts heeft zich in Ninove op de reeksen van de 100mH geplaatst voor het WK in Moskou. Ze won de reeks in 12″90, eveens goed voor een nieuw Flanders Cup record. De limiet stond  op 12″94.

Aerts strandde vorige week, op het BK in Brussel, al op amper 2 duizendsten van de limiet. Ze bovendien al een windgeassisteerde 12″85.

Anne Zagré viel in dezelfde reeks en haalde de aankomst niet. Eline Berings bereikte de finish na 13″69.

 

Foto: Atletieknieuws
Even leek de situatie dramatisch, maar uiteindelijk krabbelde Aerts zonder al te veel problemen terug recht – Foto: Atletieknieuws

From heaven to hell?

In de finale viel Berings uit door diskwalificatie, na het veroorzaken van een valse start. Aerts trok opnieuw stevig door, maar schoot in een kramp tussen de laatste en voorlaatste horde. Haar kwetsbare hamstrings leek opnieuw getroffen. Ze bereikte hinkend en vloekend de finish en even leek de situatie vrij dramatisch. Uiteindelijk krabbelde Aerts wel gauw en schijnbaar zonder nog al te veel last van de grond. “Ik overreageerde misschien een beetje. Het was meer een paniekreactie”, zo klonk ze na afloop.

Alle uitslagen vindt u hier.

U kunt hieronder twee interviews met Sara Aerts bekijken. Eentje nadat ze de WK-limiet had gelopen en een ander nadat ze geblesseerd uitviel in de finale. Daaronder kunt u de racevideo bekijken van de reeks waarin Sara Aerts de limiet liep.

Foto: Atletieknieuws
Foto: Atletieknieuws