Sara Aerts zat al héél dicht bij de limiet voor het WK in Moskou en zal zaterdag nog een laatste 2 pogingen ondernemen voor die te halen. Foto: Jasper Jacobs
Sara Aerts zat al héél dicht bij de limiet voor het WK in Moskou en zal zaterdag nog een laatste 2 pogingen ondernemen voor de vooropgestelde 12″94 te lopen. – Foto: Jasper Jacobs
De Belgische 4x100m vrouwen zullen komende vrijdag dan toch niet aantreden op de 4x100m van de Diamond League-meeting in Londen. Dat wil meteen ook zeggen dat er dus geen 4x100m-ploeg vrouwen naar Moskou zal afgevaardigd worden, want de meeting in Londen was de laatste kans voor de estafetteploeg om de limiet van 43″90 te halen.

Het 4x100m project werd nochtans eerder deze week volgens het Nieuwsblad op vraag van Olivia Borlée terug opgestart. Het viertal leek te bestaan uit Hanne Claes, Anne Zagré, Olivia Borlée en speerpunt Anne Zagré en wou zich meteen proberen te plaatsen voor het aankomende wereldkampioenschap. Het zou wel eens kunnen dat de ploeg niet naar Londen afzakt omdat Sara Aerts vrijdag niet in actie kan komen. Zij kiest er immers voor om nog voor een laatste keer de individuele limiet na te jagen op de 100m horden. Die benaderde ze al van héél dichtbij en dit weekend kwam ze zelfs maar 2 duizendste tekort. De Flanders-Cup meeting in Ninove biedt haar zaterdag nog een laatste kans om tweemaal in actie te komen om zo de limiet te behalen. Ook onder meer Eline Berings bij de vrouwen en de Nederlander Koen Smet, Dario De Borger en misschien nog andere Belgen gaan op diezelfde meeting zich nog aan een poging wagen.