Krijn Van Koolwijk en Mathijs Casteele. - Foto: Ruben Van Den Berghe
Krijn Van Koolwijk  (2469) en Mathijs Casteele (1896). – Foto: Ruben Van Den Berghe

Krijn Van Koolwijk pakte zondag na amper 9 weken training de Belgische titel op de 3000m steeple. De 31-jarige Limburger nam zijn 3de titel op rij en 4de in totaal. Tot 500m voor het einde liep Mathijs Casteele een tiental meters voor Krijn, maar met nog een goeie ronde te gaan haalde Krijn hem bij en liep hij er ook van weg. “Mathijs heeft mij het héél heel moeilijk gemaakt”, benadrukte de ex-atleet van Atletiek Vlaanderen. Na 9 weken training is de conditie natuurlijk nog niet top bij Krijn. “Ik ga nu gewoon vooral de conditie opbouwen, want er is nog veel werk aan de winkel.”

Bekijk het volledige interview met Krijn Van Koolwijk en de laatste 2 ronden van de 3000m steeple hieronder.