EK junioren rieti 2013 logoIn tegenstelling tot de damesploeg 4x100m, moest de herenselectie op de 4x400m wel op zaterdag al aantreden op het EK voor junioren. In het Italiaanse Rieti zochten Giovani PietersAlexander ScreveBram Luyckx en Simon De Lange naar een prestatie bij de beste drie in hun reeks. Twee verliezende tijden mochten aansluiten.

In de tweede halve finale hadden de Belgen vooral de sterke Polen te vrezen. Pieters, in baan 7, liep algauw in op de Kroatische ploeg voor hem, maar moest op het einde terug wat inboeten. Alexander Screve murwde zich een weg naar voor en kwam aan de leiding van de achtervolgende groep op de Poolse nationale vier, die intussen al een twintigtal meter voor hadden. Bram Luyckx verdedigde die positie aanvankelijk met klasse en kwam tot in het spoor van de koploper. Uiteindelijk kwam in de laatste rechtte lijn nog de Koratische en vooral de uiterst sterke Franse ploeg naar voor. Simon De Lange kreeg de ondankbare opdracht die sterke drie slotlopers na te jagen. Die opdracht was allicht iets te hoog gegrepen en uiteindelijk kwamen zelfs ook Hongarije en Turkije De Lange nog oppeuzelen in de laatste rechte lijn. Met een zesde stek in de halve finales moesten de Belgen dus helaas zelfs de verliezende tijden niet afwachten. Ze liepen binnen in 3’12″96.

De finale van de 4x400m staat als afsluitende nummer gepland op zondag, om 19u40.

Alle uitslagen kan je hier terugvinden. Een live-stream vind je hier.