Marjolein Lindemans - Foto: Jasper Jacobs
Marjolein Lindemans – Foto: Jasper Jacobs

Marjolein Lindemans zette gisteren en eergisteren een bijzonder knappe zevenkamp neer op het EK voor junioren. In Rieti volgde de ROBA-atlete in het zog van kersvers nationaal recordhoudster Nafi Thiam. Met een nieuw persoonlijke beste van 5831 punten na zeven proeven kaapte ze de bronzen medaille weg. Naast de zevenkamp plaatste Lindemans zich voor het EK ook op enkele individuele nummers. Op de 100mH, het hoogspringen en het verspringen kreeg ze in principe het startrecht, waarvan ze vandaag enkel die van het laatste zou opeisen.

Zou opeisen, want uiteindelijk kwam ze toch niet aan de start. Lindemans kon blijkbaar (en uiteraard volkomen terecht) genoeg voldoening halen uit haar bronzen medaille op de zevenkamp. In dat verspringen zette Lindemans gisteren, met een persoonlijk beste van 6m39, de beste prestatie neer onder alle meerkampsters.

In de kwalificaties was 6m20 nodig voor deelname aan de finale. De beste 12 deelneemsters plaatsten zich sowieso. Enkel de Oekraïnse Melnyk (6m41) en de Duitse Mihambo (6m61) sprongen ooit verder dan Lindemans.

Alle uitslagen vindt u hier. Een live-stream voor het EK is hier te vinden.