Mathias Broothaerts - Foto: Jasper Jacobs
Mathias Broothaerts – Foto: Jasper Jacobs

Mathias Broothaerts is de eerste jongeheer die in actie komt op het EK voor junioren. In het Italiaanse Rieti waagde de LYRA-atleet zijn kans in de kwalificaties van het verspringen. Voor de finale was 7m50 nodig of een sprong bij de beste 12 deelnemers. Met een PR van 7m60 in het verspringen, vertoeft Broothaerts op een twaalfde plaats op alle deelnemers. Mits een prestatie op niveau moest een finaleplaats er dus kunnen inzitten voor hem.

En dat deed Broothaerts ook. Meteen al bij zijn eerste sprong ging de LYRA-atleet 7m65 ver. Goed is voor een nieuw PR, maar wat meer is, goed voor rechtstreekse kwalificatie voor de finale. Door bovendien slechts eenmaal te moeten springen spaart hij veel energie voor de finale.

Alle uitslagen vind je hier. Een live-stream van het EK voor junioren vind je hier.