Erik Heggen heeft gisteren zijn eerste wedstrijd van het seizoen afgewerkt op het BK universitairen. De hordeloper van ATLA kwam met trainingsachterstand aan de start maar klokte toch al 51″88, veruit zijn beste seizoensopener ooit.

Erik Heggen - Foto: Tomas Sisk
Erik Heggen – Foto: Tomas Sisk

“Gezien de omstandigheden kan ik niet anders dan super tevreden zijn”, zo vertelt Erik. De poulain van Rudi Diels liep na een goede stage in Zuid-Afrika en enkele super trainingsweken immers een blessure op halfweg maart. De zware stressreactie aan zijn voet zorgde ervoor dat hij 5 weken voorbereiding verloor en hij dus pas sinds vorige week voluit kon trainen. Daarom sloeg de chrono gisteren hem toch al wat tot verstomming. “De eerste wedstrijden beschouw ik als trainingen en gisteren draaide het onverwacht al ontzettend goed.”  De EK-limiet (50″50) voor Zürich is zijn absolute hoofddoel dit seizoen. “Ik mik voluit op die limiet dit seizoen. Ik voel dat ik zelfs sneller kan en er mooie dingen kunnen gebeuren dit seizoen. Ik hoop al goed te zitten op het Vlaams kampioenschap en de IFAM. Mijn absoluut piekmoment zal echter vallen op het BK.”