Het outdoorseizoen heeft dit jaar nog niet gebracht wat hordeloper Erik Heggen er vooraf van verwacht had. Met een seizoensbeste van 51″63, zit hij nog bijna een seconde boven zijn PR, maar panikeren zie je de Leuvenaar zeker niet doen. “Als alles klopt valt de EK-limiet binnen mijn mogelijkheden.”

Erik Heggen - Foto: Tomas Sisk
Erik Heggen – Foto: Tomas Sisk

Erik Heggen begon met hoge verwachtingen aan het zomerseizoen. “Ik had mijn beste winter ooit doorgemaakt en ondanks een zware blessure in het voorjaar, rekende ik er toch op om op dit ogenblik van het seizoen al verder te staan. De EK-limiet was mijn objectief en hoe het ook zij, dat is het nu nog altijd.” De 22-jarige Leuvenaar afkomstig uit Lanaken put vertrouwen uit de trainingen die tegenover vorig jaar een stuk beter gaan. Op wedstrijd is het er evenwel nog niet uitgekomen wegens moeilijkheden op de laatste 3 te overwinnen horden. Afgelopen zondag op Brussels Grand Prix kwam er in de limietrace van Stef Vanhaeren 51″63 uit voor Erik. Een seizoensbeste, maar nog niet het verhoopte resultaat voor de man van ATLA. “Op de 8ste horde kan ik telkens net niet mijn vast ritme behouden, bijgevolg moet ik teveel energie leveren waardoor tijd verloren gaat en ik tot horde 10 ook een extra pas moet nemen. ” Vorig jaar liep Heggen zijn besttijd (50″78)  op het BK AC in het magische Koning Boudewijnstadion. “Met dat PR zou ik ook in staat moeten zijn om 50″50 te lopen, de B-limiet voor Zürich. Alles moet kloppen en ik focus op het BK, hopelijk kan ik daar mijn EK-ticket ophalen. Daarna pik ik ook nog Ninove mee als ultieme limietkans en wie weet komt volgende week de Flanders Cup in Gentbrugge ook nog op mijn schema.”