Op de IFAM Outdoor zijn er naast de hoogstaande 1500m bij de mannen natuurlijk nog andere mooie wedstrijden. Eén van deze is de 800m bij de mannen. Daar komt Defensie-atleet Jan Van Den Broeck in actie en hij hoopt – omringd door een mooi deelnemersveld – op een goede tijd. De kersvers Vlaamse kampioen heeft dit seizoen last van een gebrek aan tegenstand. Hij won zowat alle wedstrijden waar hij aan de start verscheen. Zaterdag hoopt hij in Oordegem mannen met een besttijd onder de 1’46” onder ogen te krijgen en dan kan alles. Met de Zuid-Afrikaan André Olivier (PR 1’44″29) en de jonge Ier Mark English (PR 1’45″77) heeft de organisatie hier alvast voor gezorgd. Als nu ook de weersomstandigheden een beetje meezitten, moet het voor Van Den Broeck lukken. Om zijn topsportcontract bij Defensie te behouden moet hij onder de 1’46” lopen. Om het WK van Moskou te halen, moet zelfs onder de 1’45″30 gedoken worden. Wij stelden hem enkele vraagjes.

Foto: Jasper Jacobs
Foto: Jasper Jacobs

Hoe verliep de voorbereiding op het zomerseizoen?

“In de paasperiode trok ik naar het Portugese Albufeira. Ik trainde er met trainingsmakkers Niels Platteau en Timothy Herman. Mijn trainer, Frankie De Feyter, was eveneens van de partij. De voorbereiding daar liep super, ook al had ik de laatste weken wel graag wat beter weer willen hebben, maar helaas hebben we dat natuurlijk niet zelf in de hand hé.”

Hoe verliepen je wedstrijden tot nu toe?

“Mijn wedstrijden gingen behoorlijk goed tot goed. Ik ben nooit echt in het rood moeten gaan en heb, met toch al drie keer een tijd in de 1’48”, toch al mooie tijden gerealiseerd. Met 48″75 verbeterde ik eveneens mijn persoonlijk record op 400m. Ik mag dus, denk ik, wel stellen dat ik van mijn eerste wedstrijden zeer tevreden mag zijn. In Hulst in Nederland hoopte ik op grote tegenstand, maar die kwam er uiteindelijk niet. Nadat het werk van Nils Duerinck, haas van dienst, erop zat, kwam ik opnieuw helemaal alleen te zitten en was het een solotocht naar de finish. Ik pakte afgelopen zaterdag ook de Vlaamse titel in Ninove waar ik van start tot finish op kop liep.”

Hoe stelt de vorm het en wat denk je/hoop je te kunnen op de IFAM?

“Mijn vorm is goed, ik heb gewoon een sterk deelnemersveld en goede omstandigheden nodig, dan kan alles. Hopelijk is er zaterdag op de IFAM dus een sterk deelnemersveld en mooi weer. Als dat er allemaal is, hoop ik zeker een snelle tijd neer te zetten.”

 

Dit interview kadert in de reeks “IFAM-koorts”. Elke dag zetten wij een atleet, die hoge ogen wil gooien op 1 juni, in de kijker. Bekijk het volledige IFAM-koorts archief hier. Meer info over de IFAM vindt u hier.

 

IFAM