Bij afwezigheid van onder meer Hans Van Alphen en Thomas Van Der Plaetsen is Sara Aerts de enige Belgische atlete die dit weekend in actie komt op de prestigieuze meerkamp in Götzis.

Thomas Van Der Plaetsen had eerder deze week al gemeld op de site van Atletiek Vlaanderen dat de wedstrijd nog te vroeg komt voor hem. “Het gaat de laatste weken beter met de hamstring,maar dit weekend al een zware tienkamp als die van Götzis doen zou op het randje zijn. In plaats daarvan doe ik de komende weken een aantal individuele nummers. Zo neem ik zaterdag in Ninove aan het Vlaamse kampioenschap polsstokspringen deel.”

Sara Aerts snelde vorige week nog naar winst op de 100mH in Lokeren. Kan ze vandaag en morgen weer schitteren in Götzis? - Foto: Jasper Jacobs
Sara Aerts snelde vorige week nog naar winst op de 100mH in Lokeren. Kan ze vandaag en morgen weer schitteren in Götzis? – Foto: Jasper Jacobs

De winnaar van vorig jaar, Hans Van Alphen, revalideert op dit moment nog altijd van zijn zware enkeloperatie. Aan Sporza zei Hans dat hij hoopt om binnen een maand weer op alle disciplines te kunnen trainen, maar nu blijft het nog bij (aqua) joggen, krachttraining en fietsen.

Sara Aerts testte vorige week nog voor een laatste keer haar benen op de Grote Prijs Stad Lokeren. De atlete van VAC zette met 13″13 op de 100m horden en 6m02 in het verspringen mooie prestaties neer. Met haar persoonlijk record van 6084 punten zit Sara Aerts ongeveer in de middenmoot. Om de A-limiet voor het WK in Moskou te halen, moet Sara een prestatie van boven de 6100 punten realiseren (nu heeft ze nog de B-limiet.)

Bij de mannen is bij afwezigheid van Eaton, Hardee, Suarez en Van Alphen, Eelco Sintnicolaas één van de topfavorieten voor winst. Bij de vrouwen, waar Jessica Ennis ook niet deelneemt, is Tatyana Chernova de favoriete.

U kunt de zevenkamp en de tienkamp in Götzis live volgen met deze livestream.

Als u de deelnemerslijsten nog eens wilt bekijken, u vindt ze hier.