Blanka Vlasic maakt na bijna twee jaar van afwezigheid haar comeback binnen 9 dagen op Adidas Grand Prix in New York. De 29-jarige Kroatische atlete zal voor het eerst weer eens springen voor publiek na bijna 2 jaar afwezigheid door blessures. Een goede maand zat ze al bibberen om deel te nemen aan haar eerste wedstrijd in New York.

”Ik kijk zo naar deze competitie uit alsof het weer mijn eerste wedstrijd was. Bedankt God, mijn tweede carrière begint. Men zegt dat New York de plek is waar dromen werkelijkheid worden. Ik denk dat dat wel degelijk klopt voor mij!”

De laatste keer dat Blanka in competitie was dateert al van meer dan een jaar en een half geleden. In Brussel op 16 september 2011 kwam ze toen voor een laatste keer in actie op  op de Memorial Van Damme. Toen ging ze maar over 1m93 en daaruit bleek al dat niet alles goed zat bij haar. Want haar persoonlijk record  is namelijk een pak hoger, 2m08.

Of ze ooit nog haar oude niveau zal halen, wordt nog afwachten. “Ik weet niet of ik ooit echt weer ‘de oude’ word. Ik denk wel dat ik ooit wel weer hoog zal kunnen springen, maar daar ben ik nu nog helemaal niet mee bezig.”