Het is de vraag of Jonathan na niet zo'n wervelend indoorseizoen met ook een rugblessure zijn goede vorm zaterdag kan terugvinden. - Foto: Jasper Jacobs
Het is de vraag of Jonathan na niet zo’n wervelend indoorseizoen zijn goede vorm zaterdag kan terugvinden. – Foto: Jasper Jacobs

Na de 4x400m met Kevin Borlée, Dylan Borlée en Arnaud Destatte start Jonathans seizoen zaterdag echt met een individuele 400m. De Belgisch recordhouder 300 en 400 meter outdoor zal zaterdagavond zijn spikes aantrekken in het Chinese Shanghai voor de tweede meeting van de Diamond League. Met de Olympische kampioen van Londen, Kirani James, en die van Peking, LaShawn Merritt, staan serieuze kleppers aan de start. Doe daar nog eens de Dominicaan Luguelin Santos en de Trinidadiaan Lalonde Gordon bij, en je hebt zelfs het podium van de Olympische Spelen in Londen aan de start.

De vijfde van de finale in Londen zal er niet bij zijn, Kevin Borlée. Hij liep twee weken geleden al in Brussel op de GP Mingels, maar zijn tijd was nog niet indrukwekkend. Jonathan moet in Shanghai hopen op een betere prestatie dan de 45″75 van zijn tweelingbroer.

Even was het onzeker of Jonathan Borlée wel in China zou geraken. Een staking op de luchthaven van Zaventem gooide mogelijks roet in het eten. Even later stelde hij zijn fans dan toch gerust met een berichtje op Twitter waarin hij liet weten dat hij via Frankfurt kon gaan.