Voor het eerst in haar geschiedenis zullen bijna 8.000 deelnemers aan de start staan van de loopklassieker Dwars door Brugge, nu zondag 11 mei. Er zijn 6.000 lopers vooraf ingeschreven.

De 15 km blijft met ongeveer 4.000 voorinschrijvingen veruit de populairste afstand. Maar ook de 5 km en de Chiquita Kids Run 1 kmdoen het goed. Met 4 bevoorradingen onderweg en heel wat faciliteiten bij de start en de finish, trekt dit loopevent opnieuw voluit de kaart van het deelnemerscomfort.

Dwars door Brugge biedt naar goede gewoonte een parcours doorheen het historische centrum van de stad. En er zit dit jaar een primeur in het parcours van de 15 km: de lopers zullen als allereerste de gloednieuwe “balkonrotonde” bij het station mogen inlopen. Er werd jaren gewerkt aan deze rotonde die wordt opengesteld voor het gewone verkeer (auto’s op niveau 1, fietsers en voetgangers op niveau 0) op 19 mei.

Spannende strijd aan de top

Heel wat toplopers schreven zich in voor deze 34ste editie. Het belooft dan ook erg spannend te worden. Er is niet alleen de winnaar van de afgelopen Knokke 10K en thuisloper Tom Meire, maar ook de nummer 3 Jonas Roels, Tom Van Slambrouck en de heroptredende Bram Coppens. Bij de vrouwen verwachten we een open strijd tussen Gwendolyn De Deyne en Karen Van Proeyen.

Running Village in Ter Groene Poorte

Scholencampus Ter Groene Poorte (Spoorwegstraat) is traditiegetrouw dé centrale locatie voor Dwars door Brugge. Hier zijn onder andere de sporttassenbewaarplaats, DVV stretchpoint, massagestand, kleedkamers, maar ook heel wat leuke animatie te vinden. Voor de jongste deelnemers zal er een indrukwekkend Kids Village te vinden zijn en de dag wordt er muzikaal afgesloten met een optreden van een coverband. Op die manier bevestigt Dwars door Brugge zijn reputatie als een van de gezelligste lopen van ons land.

Brugse Zot

Presenting partner Brugse Zot heeft voor alle volwassen deelnemers (+18) een leuk extraatje. Na de finish kunnen ze allemaal, met de bon die ze kregen bij de inschrijving, een gratis Brugse Zot drinken.

Praktisch

Start 14,5 km & Chiquita Kids Run: Spoorwegstraat

Start 4,7 km: Prof. Sebrechtsstraat (Minnewater)

Finish alle afstanden: scholencampus Ter Groene Poorte

Programma:

13u30: Chiquita Kids Run 1 km (4-12 jaar)

14u00: Dwars door Brugge 4,7 km

15u00: Dwars door Brugge 14,5 km