Hoogspringster Hannelore Desmet houdt het hoogspringen voor bekeken, dat maakte ze bekend via sociale media. Op 29-jarige leeftijd zegt ze de competitie vaarwel wegens een aanslepende enkelblessure. Desmet werd drie keer Belgisch kampioene hoogspringen outdoor en vijf maal indoor.

Op 29-jarige leeftijd stopt Hannelore Desmet met atletiek. De hoogspringster ondervindt nog steeds teveel last van een enkelblessure, waardoor ze niet meer maximaal kan presteren. Vorig jaar werd ze nog Belgisch kampioene met een sprong over 1m77, deze zomer kwam ze vanwege dat letsel niet meer in actie.

Hannelore Desmet op het Vlaams Kampioenschap 2016. – Foto: Jasper Jacobs

“Sinds de zomer van 2016 begon ik wat te sukkelen met mijn linkerenkel en tijdens het indoorseizoen van 2018 was ik dan genoodzaakt het wedstrijdseizoen vroegtijdig stop te zetten”, laat Desmet weten via sociale media. “De noodgedwongen rust heeft echter niet het herstel gebracht waar ik op gehoopt had, met deze beslissing als resultaat. Ik wil mijn geliefde sport niet half beoefenen. Ik kijk met een goed gevoel terug naar het verleden maar kijk nog meer uit wat de toekomst nog allemaal voor mij in petto heeft!”

Desmet sprong zich tien jaar geleden naar brons op het WK voor junioren met een geslaagde poging over 1m86. Zeven jaar later, in 2015, bleef de lat liggen op 1m90, haar hoogste sprong. De Belgische hoogspringster viel op door haar gestalte. Ze is slechts 1m67 groot, maar dat belette haar duidelijk niet om hoog te springen. Acht nationale titels heeft ze weten binnen te rijven. Drie daarvan waren outdoor. Daarnaast nam ze in 2009 deel aan het EK voor beloften en de Universiade. Op beide kampioenschappen werd Hannelore Desmet tiende.