De IFAM Indoor komt stilaan dichterbij. Komend weekend, op zaterdag 13 februari, verzamelt de Belgische atletiektop in de Topsporthal te Gent opnieuw voor deze jaarlijkse hoogmis. Nóg meer dan vorige jaren heeft de organisatie een pak internationale sterkhouders kunnen strikken waardoor de verwachtingen hooggespannen zijn. Wij blikken vandaag, met nog 3 dagen te gaan, vooruit op deze IFAM Indoor met hoogspringster Hannelore Desmet. Tickets voor deze hoogstaande atletiekmeeting kunt u overigens hier bestellen.

Hoe is jouw winterseizoen tot nog toe verlopen?

“Degelijk. Mijn basis is een stuk beter dan vorig jaar. De voorbereiding naar dit indoorseizoen is ook naar wens verlopen. Begin januari sprong ik in Duitsland over 1m85, twee weken later 1m82 (met onfrisse benen en dito hoofd). Op het Vlaams Kampioenschap ging ik in de eerste plaats voor de titel, en dat was met 1m83 gelukt. Maar met deze sprong blesseerde ik mijn enkel waardoor er geen seizoenbeste meer in zat. Na beeldvorming te laten nemen werd mijn vermoeden bevestigd: ik had een ligamentje aan mijn binnenenkel van mijn afzetvoet verrekt bij mijn afzet op 1m83. Op zich valt dit al bij al wel mee, maar het blijft een kleine blessure die de nodige verzorging met zich meebrengt. Gelukkig heb ik de nodige “know-how” als sportkinesitherapeut en zit ik in de juiste setting om het herstel zo optimaal mogelijk te laten verlopen.”

Vanwaar jouw keuze voor deelname aan de IFAM?

“De IFAM stond al langer in mijn agenda aangestipt. Met mijn persoonlijk record van 1m90 bevind ik me bij de subtop in Europa. Hierdoor is het niet steeds evident om wedstrijden op mijn maat te vinden. Tijdens gewone wedstrijden duurt het voor mij vaak te lang tussen het inspringen en mijn eerste wedstrijdsprong en nadien moet ik mijn sprongen vrij snel na elkaar afwerken. Bij de IFAM wordt er voor ons een programma op maat opgesteld waarbij we ons kunnen optrekken aan betere atletes.”

Wat verwacht je van de wedstrijd zelf?

“Bij de start van het indoorseizoen had ik hoge verwachtingen van deze wedstrijd. Na mijn lichte blessure opgelopen op het Vlaams Kampioenschap zal ik mijn verwachtingen echter wat moeten bijstellen. Ik moet in de eerste plaats weer springklaar geraken en zal bijgevolg pas eind deze week beslissen of ik al dan niet zal deelnemen aan de wedstrijd. Ik probeer er alleszins alles voor te doen om weer gezond aan de start te verschijnen. Als ik weer maximaal kan en durf afzetten, denk ik echter wel dat ik opnieuw in de buurt van mijn seizoenbeste moet kunnen uitkomen.”

Waar liggen jouw doelen voor de rest van de winter?

“Normaliter zal ik na de IFAM nog deelnemen aan het Belgisch Kampioenschap. Ik hoop tegen dan opnieuw maximaal te kunnen afzetten en voor de titel te kunnen meestrijden! Veel zal dus afhangen hoe het herstel van de enkel verloopt, maar ik heb er een goed oog in. De week nadien heb ik een weekje rust voorzien alvorens de trainingen voor het outdoorseizoen aan te vatten.”

Naar waar werk je deze zomer toe?

“In de paasvakantie hoop ik een goede voorbereidende trainingsstage af te werken om in het begin van het zomerseizoen mijn persoonlijk record van vorig jaar (1m90) te kunnen bevestigen. Dit is eveneens de limiet voor het Europees Kampioenschap in Amsterdam. Het zou voor mij een mooie opsteker zijn om na jaren blessureleed opnieuw aan het kampioenschap te kunnen deelnemen!”

Meer informatie over de IFAM Indoor vindt u hier. De laatste nieuwtjes vindt u dan weer op deze pagina