Soufiane Bouchikhi sloot gisteren 2019 af in stijl door de Sylvestercross in Soest naar zijn hand te zetten. Bouchikhi moest wel tot het uiterste gaan om een terugkerende Dame Tasama af te houden. De komende weken zijn stevig volgepland voor de atleet van RFCL, die in 2021 quasi volledig naar de weg wil overschakelen.

“Ik heb na het EK in Lissabon stevig doorgetraind, waardoor ik niet met de meest frisse benen aan de start verscheen. Dat voelde ik al in de eerste ronde. Ik heb een stevige sprint moeten inzetten om een sterke Dame Tasama af te houden. Het was eens strijd tot op de finish. Dit is dus mijn laatste volwaardige seizoen in het veld. Ik hoop nog het volgende EK in Dublin te lopen, vervolgens komt die overstap naar de weg er”, aldus Bouchikhi.

Als het van de atleet afhangt, dan is zijn huidige winterseizoen het laatste volwaardige veldloopseizoen ooit voor hem. Vanaf 2021 verschuift de focus volledig naar de weg. Het volledige interview kan u hierboven bekijken. Een kort beeldverslag van de Sylvestercross kan u hieronder terugvinden.