In onze reeks ‘Vanavond laat in het emiraat’ blikken we elke middag met een atletiekprominent of journalist vooruit op wat er die avond te gebeuren staat op het WK in Doha. Waar kijkt de geïnterviewde naar uit? Durft hij of zij zich aan een gokje te wagen? Vandaag Bert Sterckx, die voor Sporza in Doha is, als afsluiter.

“De Belgen hebben over het algemeen een sterk WK achter de rug”, luidt de analyse van Sterckx. “Over het zilver van Nafi Thiam kunnen we niet euforisch zijn omdat iedereen goud verwachtte, maar het blijft mooi. Het belooft in Tokio een mooi duel te worden met KJT.”

Vanavond verwacht Sterckx vooral iets van de Belgian Tornados. “De Cheetahs zijn gisteren enorm diep gegaan, ik denk niet dat die nog hele grote verwachtingen hebben voor de finale. De mannen daarentegen zullen niet ver van het podium zijn. Dat zou een bekroning zijn voor twaalf jaar werk.”