Home » Nieuws » Internationaal » EK Junioren: Zita Goossens zweeft naar hoogspringfinale
Zita Goossens - Foto: Jimmy Cailly

EK Junioren: Zita Goossens zweeft naar hoogspringfinale

Zita Goossens heeft zich zonder problemen weten te verzekeren van de finale in het hoogspringen op het EK voor junioren. Goossens ging vlot van start en bleef foutloos tot en met 1m78. Daarna overschreed ze in haar tweede poging 1m81. Slechts 10 andere atletes deden haar dat na, waardoor er niet verder moest gesprongen worden.

Zita Goossens deed wat er van haar verwacht werd en werd vierde in de kwalificaties. Tot 1m81 bleef onze landgenote foutloos. De oorspronkelijk gevraagde kwalificatiehoogte van 1m83 moest niet gehaald worden, nadat slechts 11 atletes over 1m81 gingen.

12 atletes mogen zich dus opmaken voor de finale van zaterdag. Daaronder ook Yaroslava Mahuchikh, die in Doha de jongste winnares ooit werd van een Diamond League-meeting. Zij heeft een persoonlijk record van maar liefst 2 meter op haar naam.