Home » Nieuws » Internationaal » Svein Arne Hansen herverkozen als voorzitter European Athletics
Svein Arne Hansen, de president van European Athletics, en zijn landgenoot Jakob Ingebrigtsen op het WK voor junioren in Tampere - Foto: Tomas Sisk

Svein Arne Hansen herverkozen als voorzitter European Athletics

Svein Arne Hansen is herverkozen als voorzitter van European Athletics. De 72-jarige Noor kreeg in Praag tijdens het 26ste European Athletics Congress opnieuw het vertrouwen van zijn leden, waardoor hij tot 2023 aan het roer blijft. Arne Hansen leidt de Europese atletiekfederatie sinds 2015. Er waren geen tegenkandidaten voor het voorzitterschap.

IAAF-voorzitter Sebastian Coe verzorgde de inleiding in Praag. De Brit had mooie woorden over voor de politiek die Arne Hansen sinds 2015 heeft gevoerd. “Je hebt de afgelopen jaren wijzigingen doorgevoerd die nieuw leven hebben geblazen in onze sport. Evenementen zoals het schitterende EK in Berlijn hebben dat in de verf gezet. Ik ben zelf bijzonder dankbaar dat net jij vier jaar geleden verkozen bent als voorzitter. Je bent een sterke en standvastige leider”, aldus Coe.

Arne Hansen reageerde zelf erg dankbaar om nog vier jaar het vertrouwen te krijgen: “Heel erg bedankt aan alle federaties die me vier jaar langer aan het hoofd willen. Jullie zijn European Athletics in zijn geheel.”