Tarik Moukrime heeft een streep getrokken onder tweeënhalf jaar samenwerken met Farouk Madaci in Reims. De 1500m-specialist heeft de stad van de Champagne verlaten om zich weer in zijn vertrouwde Luikse omgeving te nestelen, zo vertelt hij aan La Dernière Heure.

Elk jaar zijn er atleten die net uit de boot vallen van een internationale selectie. Die twijfelachtige eer was zowel de jongste zomer als winter weggelegd voor Tarik Mourkime, die begin deze maand zijn 27ste verjaardag mocht vieren. Voor een vliegtuigticket richting Berlijn kwam hij negentien honderdsten tekort, het EK indoor miste hij op amper één honderdste. De atleet van Excelsior dook outdoor viermaal onder 3’40 om zich bij zijn laatste limietpoging in Ninove te blesseren, deze winter verknalde ziekte zijn internationale ambities. Genoeg stof tot nadenken, sinds kort is Moukrime weer in België te vinden op de piste van Seraing. Tegenwoordig heet zijn coach Larbi Chababe, die we kunnen kennen als manager van het vroegere Catherine de Valois-team en coach van afstandsatleet Amaury Paquet.

Tarik Moukrime – Foto: Yngwie Vanhoucke

“Na de gemiste olympische kwalificatie heb ik in Reims het loopplezier teruggevonden”, blikt Moukrime terug bij La Dernière Heure. “De nabijheid van mijn familie in België speelt een grote rol in mijn terugkeer, het verlies van mijn contract bij Adeps heeft natuurlijk ook zijn invloed.” De Verviersenaar maakt van de gelegenheid gebruik om in woelige tijden voormalig LBFA-topsportcoördinatrice Stéphanie Noël een hart onder de riem te steken. “Ondanks de diagnose van teelbalkanker is zij me onvoorwaardelijk blijven steunen, ook Adeps ben ik daarvoor zeer dankbaar.”

Moukrime laat met het vertrek bij Farouk Madaci ook een beetje het competitieve klimaat in Reims achter zich, waar ook de Franse veelwinnaar Mahiedine Mekhissi-Benabbad trainingskilometers maalde. In zijn geboortestreek wil hij in eerste instantie de rust en het evenwicht terugvinden en afstand nemen van de strijd om internationale limieten. Op korte termijn stelt hij zich naar eigen zeggen geen doelen, maar zijn geloof in eigen kunnen staat nog steeds overeind.