Atletiek liegt nooit… Het is één van de eerlijkste sporten ter wereld. De beste wint en wie ondermaats presteert, kan alleen in eigen boezem kijken. Velen dromen van topprestaties, podia, medailles en titels, maar kampioen… dat wordt er altijd maar één… de beste. Voor vele anderen blijft het bij dromen. Daar brengt een gloednieuw atletiekspel nu verandering in. Atleticup trekt de atletieksport uit zijn comfortzone en zet de wet van de sterkste helemaal op zijn kop.

Foto: Kenny Peetermans

In Atleticup bestaan geen zekerheden. Iedereen strijdt tegen iedereen, ongeacht leeftijd of geslacht en… iedereen kan winnen! Het spel is ontstaan als een hersenspinsel van Kenny Peetermans, zaakvoerder van Kepco. Als ex-atleet en huidig jeugdtrainer bij LOOI kent zijn passie voor de sport geen grenzen en dat wou hij vertalen in een innovatief concept dat de grenzen van de atletiek doet vervagen.

Het spel moet zorgen voor extra fun, spanning, motivatie en uitdaging voor iedereen die regelmatig deelneemt aan wedstrijden. Het enige wat je moet doen is inschrijven aan 2€ per discipline en al je uitslagen ingeven in het systeem. Met elke prestatie kan je een bonus verdienen die je positie in tal van klassementen kan verbeteren. Hoe hoger je in een klassement staat, hoe moeilijker je een bonus kan verdienen en dat zorgt ervoor dat het spel zijn slogan alle eer aandoet. Het is “Onvoorstelbaar onvoorspelbaar” en dus superspannend en leuk voor iedereen.

Tijdens het voorbije indoorseizoen werd het spel uitvoerig getest door 82 atleten van 14 clubs en de reacties waren uitermate positief, van benjamin tot master. Het testseizoen werd voorzien van een prijzenpot voor deelnemende clubs en voor het komende outdoorseizoen komen er nog individuele prijzen en een wisselbeker voor clubs bovenop.

Momenteel lopen de inschrijvingen voor het outdoorseizoen dan ook vlotjes binnen en ook jij kan individueel of voor je club meestrijden via www.atleticup.be.

Voor levendige commentaren kan je terecht op de Facebookpagina van Atleticup of in de bijhorende groep op Facebook. Vragen over Atleticup kan je steeds stellen via info@kepco.be.